Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2018Läs: Matteus 6:19-21

"Ty där din skatt är, där kommer också ditt hjärta att vara.”
Matteus 6:21

Bibeln På Ett År:

2 Kungaboken 17-18
Johannes 3:19-36

 

 


Under min uppväxt, tyckte jag och mina två systrar om att sitta sida vid sida på vår mors stora, gamla cederinfattade kistan. Min mamma förvarade där våra ulltröjor samt handgjorda broderier och virkade saker, som min mormor gjort. Hon värdesatte högt dess innehåll och litade på att den starka doften av cederträet skulle hålla mal borta från att förstöra dess innehåll.

De flesta världsliga egendomar kan lätt förstöras av insekter eller rost, eller stjälas. I Matteus 6 uppmuntras vi till att hellre sätta vår fokus på saker som har evigt värde. När min mamma dog, vid femtiosju års ålder, hade hon inte hunnit samla på sig en massa världslig egendom, men jag tycker om att fundera över skatterna hon förvarat i Himmelen (v.v. 19-20 ).

Jag minns hur mycket hon älskade Gud och tjänade Honom i det tysta: genom att troget ta hand om sin familj, undervisning av barnen i Söndagsskolan, bli vän med en kvinna som övergetts av sin man, tröst till en ung mor som förlorat sin bebis. Och hon bad… Även efter att hon förlorat synen och hamnat i rullstol, fortsatte hon be för andra.

Vår verkliga skatt är inte mätt i vad vi samlat på oss—utan på vad och vilka vi investerat vår tid och passion. Vilka ”skatter” samlar vi i Himmelen genom att tjäna och följa Jesus?

—Cindy Hess Kasper


Kära Fader, hjälp mig att välja och investera mitt liv i det som är evigt.


VÅR ÄKTA RIKEDOM ÄR VÅRA INVESTERINGAR I DET SOM ÄR BESTÅENDE.