Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2018Läs: Lukas 19:1-10

"Sackeus, skynda dig ner, ty i dag måste jag komma och stanna i ditt hus.”
Lukas 19:5

Bibeln På Ett År:

2 Kungaboken 15-16
Johannes 3:1-18

 

 


Rima, en Syriansk kvinna som flyttat till USA, försökte förklara för sin handledare, genom teckenspråk och dålig engelska, varför hon var upprörd. Tårar rann nerför hennes kinder under det att hon höll upp en vacker arrangerad tallrik med fatayer (kött, ost och spenatpajer) som hon hade lagat. Sedan sade hon, ”en man” , gjorde ett svischande ljud och pekade till vardagsrummet och sedan mot dörren. Handledaren tolkade det hela till att flera medlemmar i en närbelägen kyrka var tänkta att besöka och ge gåvor till Rima och hennes familj, men att endast en man hade kommit. Han hade skyndat sig in, släppt av en låda med saker och rusat vidare. Han gjorde sin uppgift i all hast, medan hon och hennes familj kände sig ensamma och längtade efter gemenskap och att få dela sina fatayer med nya vänner.

Att ta sig tid för människor är något som Jesus verkligen var för. Han deltog i måltider, undervisade folksamlingar och tog sig tid att umgås med enskilda människor. Han bjöd t.o.m. Sig Själv in till en mans hus. Sackeus, en tulltjänsteman som klättrade upp i ett träd för att kunna se Honom och när Jesus tittade upp, sade Han ”Sackeus, skynda dig ner, ty i dag måste jag komma och stanna i ditt hus.” (Luk. 19:1-9). Sackeus liv blev för evigt förändrat.

P.g.a. andra plikter, kan vi inte alltid ta oss tid. Men när vi gör så, då har vi det fantastiska privilegiet att få vara med andra och se hur Gud verkar genom oss. —Anne Cetas


Hur har andra tagit sig tid för dig? Hur kan du visa Jesu kärlek för någon denna vecka?


DEN BÄSTA GÅVA DU KAN GE ANDRA KAN MYCKET VÄL VARA DIN TID.