Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2018Läs: Psaltaren 3

"Jag lade mig och somnade, jag vaknade igen, ty Herren håller mig uppe.”
Psaltaren 3:6

Bibeln På Ett År:

2 Kungaboken 13-14
Johannes 2

 

 


Jag vill fortsätta att förlita mig på Gud i min fortsatta kamp med kronisk smärta som även vid det enklaste anfall verkar som en dödlig fientlig attack. Det första problemet ger mig en stöt från vänster sida. Det andra knuffar på mig bakifrån. Det tredje slår mig mitt i ansiktet. Att springa iväg och gömma sig någonstans känns som en god ide under dessa stunder, när min styrka sviker mig och en tillfällig lättnad skyr mig. Men eftersom jag inte kan fly från min smärta, ändra på mina förutsättningar eller bortser från mina känslor, lär jag mig istället att långsamt lita på att Gud kommer bära mig igenom det.

När jag behöver uppmuntran, tröst och mod, läser jag bedjande genom psalmisterna i Psaltaren som lade fram sina problem inför Gud. I en av mina favoritpsalmer, befinner sig kung David i flykt undan sin son Absalom, som var ute efter att döda honom och ta över kungariket. Trots att David klagar över sin smärtsamma situation (Ps. 3:1-2), förtröstade han på Guds beskydd och förväntade sig att Han skulle svara på bönerna (v.v. 3-4). Kungen låg inte sömnlös på nätterna, oroande sig över vad som skulle hända. Han hade istället lämnat över och litade på att Gud skulle upprätthålla och rädda honom (v.v. 5-8).

Fysisk och känslomässig smärta kan ofta upplevas som aggressiva motståndare. Vi kan frestas att ge upp eller önska fly när vi är utmattade och inte kan se någon ände på vår kamp. Men, precis som David kan vi lära oss att lita på att Gud kommer upprätthålla oss och hjälpa oss lita på Hans ständiga och kärleksfulla närvaro. —Xochitl Dixon



GUD ERBJUDER OSS FRID UNDER DET HAN UPPRÄTTHÅLLER OCH BÄR OSS GENOM VARJE PRÖVNING