Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2018Läs: Jakob 3:1-12

"En sådan eld är tungan, en värld av ondska bland våra lemmar. Den smutsar ner hela vår kropp och sätter tillvarons hjul i brand och är själv antänd av Gehenna.”
Jakob 3:6

Bibeln På Ett År:

2 Kungaboken 7-9
Johannes 1:1-28

 

 


Det var inte så lätt att bara korsa ännu en flod. Genom lagen, fick ingen Romersk general leda beväpnade trupper in i Rom. Så när Julius Caesar ledde sin Trettonde Legion över floden Rubicon , in i Italien 49 F.Kr. var det en handling av landsförräderi. Genomslaget av Caesars beslut var oåterkalleligt och orsakade åratal av inbördeskrig innan Roms store general blev den absolute härskaren. Än idag används frasen, ”att korsa Rubikon” som en metafor över att ”passera något utan återvändo”.

Ibland, korsar vi en mänsklig Rubikon genom våra ord som vi uttalar gentemot andra. När de väl sagts kan de inte tas tillbaka. Ord som vi lämnar våra läppar kan antingen erbjuda hjälp och tröst eller vara destruktiva och kännas lika oåterkalleliga som Caesars marsch mot Rom. Jakob gav oss en annan liknelse angående våra ord: ”En sådan eld är tungan, en värld av ondska bland våra lemmar. Den smutsar ner hela vår kropp och sätter tillvarons hjul i brand och är själv antänd av Gehenna.” (Jak. 3:6).

När vi fruktar att vi korsat en Rubikon med någon, låt oss be om deras förlåtelse liksom Guds (Matt. 5:23-24; 1 Joh. 1:9). Men bättre än så är att dagligen följa Den Helige Ande samt ta vara på Paulus maning ”Ert tal skall alltid vara vänligt” (Kol. 4:6), så att våra ord ärar Herren och lyfter upp och uppmuntrar dem runt omkring oss.

—Bill Crowder


Herre, skydda mitt hjärta och vaka över mina ord idag. Må jag tala ord som behagar Dig och bringar gott och läkedom åt andra.


NÄR ORD ANVÄNDS SOM VAPEN, BLIR VÅRA FÖRHÅLLANDEN SNART FYLLDA AV OFFER.