Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2018Läs: 2 Mosebok 3:7-14

"Genast lämnade de näten och följde honom.”
Matteus 4:20

Bibeln På Ett År:

2 Kungaboken 4-6
Lukas 24:36-53

 

 


I augusti 2015, när jag förberedde flytten till ett universitet beläget några timmars resväg från mitt hem, insåg jag att jag förmodligen inte skulle flytta hem igen efter examen. Mina tankar rusade iväg. På vilket sätt bör jag lämna hemmet? Min familj? Min Församling? Tänk om Gud senare kallar mig till en annan stat eller land?

Som Moses, då Gud sade åt honom att gå ”Jag skall sända dig till farao, och du skall föra mitt folk, Israels barn, ut ur Egypten.” (2 Mos. 3:10), var jag rädd. Jag ville inte lämna bekvämligheten. Jo, Moses lydde och följde Gud, men först efter att ha frågat Honom om någon annan kunde gå i hans ställe (v.v. 11-13, 4:13).

I Moses exempel kan vi se hur vi inte bör agera då vi får en klar kallelse. Vi skall istället sträva efter att vara mer lika apostlarna. När Jesus kallade dem, lämnade de allt och följde Honom (Matt. 4:20-22, Luk. 5:28). Oro är något vanligt, men vi måste lita på Guds plan.

Att vara långt hemifrån är fortfarande svårt. Men när jag fortsätter söka Gud, öppnar Han dörrar för mig som bekräftar att jag är där jag skall vara.

När vi leds ut ur bekvämligheten, kan vi antingen gå motsträvigt, som Moses, eller villigt som lärjungarna—som följde Jesus oavsett vart Han ledde dem. Ibland innebär det att lämna ett bekvämt liv hundratals, ja t.o.m. tusentals kilometer bakom oss. Men oavsett hur svårt det må vara, att följa Jesus så är värt det.

—Julie Schwab


Herre, hjälp mig att följa Dig oavsett vart Du leder mig.


VI ÄR INTE KALLADE ATT VARA BEKVÄMA.