Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2018Läs: Efesierbrevet 2:1-10

"Ty hans verk är vi, skapade i Kristus Jesus till goda gärningar, som Gud har förberett, så att vi skall vandra i dem.”
Efesierbrevet 2:10

Bibeln På Ett År:

2 Kungaboken 1-3
Lukas 24:1-35

 

 


Lygon Stevens älskade att klättra i bergen med sin bror Nick. De var erfarna klättrare som båda hade bestigit Mt. McKinley (Denali), den högsta punkten i Nord Amerika. Senare, i januari 2008, sveptes de ned i en snölavin från ett berg i Colorado. Nick skadades och tjugoåriga Lygon dödades. När Nick senare upptäckte sin systers dagbok i en av hennes axelremväskor, blev han djupt tröstad av dess innehåll. Den var fylld av text med återspeglingar, böner och lovpris till Gud, likt följande: ”Jag är ett Guds verk, signerat av Honom. Men Han är inte klar med mig än; nej Han har precis börjat… Jag har Guds fingeravtryck över mig. Aldrig kommer där finnas en person precis som mig… Jag har en uppgift i detta livet som ingen annan kan utföra.”

Även om Lygon inte längre fysiskt är kvar på jorden, inspirerar hennes liv och texterna i dagboken för dem som är kvar här.

Eftersom vi är skapade till Guds avbild (1 Mos. 1:26), är varje person ett ”mästerverk, signerat av Gud.” Som aposteln Paulus säger, ”Ty hans verk är vi, skapade i Kristus Jesus till goda gärningar, som Gud har förberett, så att vi skall vandra i dem.” (Ef. 2:10)

Gud vare lovprisad att Han vill använda oss, enligt Sin tidsplan och Sitt sätt, för att hjälpa andra. —Dennis Fisher


Hur vill Du använda mig, Herre? Jag är öppen och villig.


VARJE PERSON ÄR ETT UNIKT VERK AV GUDS KÄRLEKSFULLA DESIGN.