Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2018Läs: Johannes 15:5-8

"Om ni förblir i mig och mina ord förblir i er, så be om vad ni vill, och ni skall få det.”
Johannes 15:7

Bibeln På Ett År:

1 Kungaboken 21-22
Lukas 23:26-56

 

 


Min väns bror (när de var små barn) försäkrade sin syster att ett paraply hade tillräckligt med lyftkraft att hålla henne svävande om hon bara ”trodde”. Så ”med tro” hoppade hon ut från ett ladugårdstak slog i marken och råkade ut för en smärre hjärnskakning.

Det Gud lovat däremot, det håller Han. Men vi måste vara övertygade att vi förtröstar på Guds faktiska ord när vi gör anspråk på ett löfte, för endast då kan vi ha tillförlit att Gud kommer göra det Han lovat. Tro har ingen kraft i sig själv. Den betyder endast något då den är baserad på ett klart och otvivelaktigt löfte från Gud. Allt annat är endast lyckotänkande.

Ta detta som exempel: Gud har lovat, ”...be om vad ni vill, och ni skall få det. Min Fader förhärligas, när ni bär rik frukt och blir mina lärjungar. ” (Joh. 15:7-8). Dessa verser lovar inte att Gud kommer svara på alla böner vi yttrar, utan är snarare ett löfte att Han kommer gensvara på varje längtan att bära god frukt, något som Paulus kallar ”Andens frukt” (Gal. 5:22-23). Om vi hungrar och törstar efter helighet och ber Gud om det, kommer Han börja uppfylla oss. Det kommer ta tid; för andlig tillväxt, precis som kroppslig, sker gradvis. Ge inte upp. Fortsätt be Gud göra dig helig. I Hans tid och takt kommer det ske. Gud ger inga löften som Han inte håller. —David H. Roper


Kära Herre, tack för Dina många löften i Ditt Ord. Tack också för att Du sänt Den Helige Anden som ger oss rätt insikt.


VI HAR EN GUD SOM HÅLLER LÖFTEN.