Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2018Läs: 5 Mosebok 6:1-9

"Du skall binda dem som ett tecken på din hand, och de skall vara som ett band till påminnelse på din panna.”
5 Mosebok 6:8

Bibeln På Ett År:

1 Kungaboken 19-20
Lukas 23:1-25

 

 


Min halvmil långa promenad hem sedan jag hade lämnat min dotter i skolan, ger mig tillfälle att memorera några verser från Bibeln—om jag verkligen bestämt mig för det. När jag använder de där minuterna för att överföra Guds Ord till mitt minne, upplever jag ofta att de kommer tillbaka längre fram under dagen, med dess tröst och vishet.

När Moses förberedde Israeliterna för det Utlovade Landet, manade han dem att hålla Guds bud och förordningar nära sig (5 Mos. 6:1-2). I sin längtan att få folket att växa andligt, sade han att de skulle lägga dessa instruktioner på hjärtat och tala om dem med sina barn (v.v. 6-7). Han manade dem också att binda dem runt deras handleder och pannor (v. 8). Moses ville inte att de skulle glömma Guds instruktioner att leva likt ett folk som ärade Herren och tog del av Hans välsignelser.

Hur hanterar du Guds Ord idag? Ett sätt är att skriva ner en vers från Skriften och varje gång du tvättar dina händer eller tar något att dricka, läs orden och låt dem fastna i ditt minne. Eller varför inte läsa ett kort stycke från Bibeln som det sista du gör innan du lägger dig för att sova. Det finns många sätt att bevara Guds Ord nära våra hjärtan! —Amy Boucher Pye


Herre Gud, tack för att Du gett oss Bibeln som en källa till liv. Hjälp oss att läsa och tillgodogöra dess innehåll idag.


OMRINGA DIG MED GUDS ORD.