Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2018Läs: Matteus 3:13-17

"eftersom du har älskat mig innan världens grund var lagd.”
Johannes 17:24

Bibeln På Ett År:

1 Kungaboken 16-18
Lukas 22:47-71

 

 


Men om Gud inte har någon början eller slut och alltid existerat, vad gjorde Han innan Han skapade oss? Hur spenderade Han Sin tid?” Någon brådmogen deltagare i söndagsskolan brukar ofta ställa denna fråga, då vi talar om Guds eviga natur. Jag brukade svara att detta är något av ett mysterium. Men på sistone har jag insett att Bibeln faktiskt ger ett svar på denna fråga.

När Jesus ber till Sin Fader i Johannes 17, säger Han, ”du har älskat mig innan världens grund var lagd.” (v. 24). Detta är hur Gud uppenbaras för oss genom Jesus: innan Han skapade världen eller härskade över den, var Gud en Fader som älskade Sin Son genom Anden. När Jesus döptes, sände Gud Sin Ande i en duvas skepnad och sade, ”Denne är min Son, den Älskade. I honom har jag min glädje.” (Matt. 3:17). Den mest grundläggande aspekten av Guds identitet är denna utåtriktade, livgivande kärlek.

Vilken kärleksfull och uppmuntrande sanning är inte detta om vår Gud! Den samstämda, utgivande kärlek som visas av varje person i treenigheten—Fadern, Sonen och Den Helige Anden—är nyckeln till insikt i Guds natur. Vad gjorde Gud Fadern innan tidens begynnelse? Han älskade Sin Son, genom Anden. Gud är kärlek (1 Joh. 4:8), och denna bild hjälper oss att börja förstå vad detta betyder. —Amy Peterson


Gud, tack för Din överflödande och självutgivande kärlek.


VI ÄR SKAPADE TILL EN AVBILD AV GUD SOM ÄR KÄRLEKSFULL OCH PERSONLIG TILL OSS.