Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2018Läs: Psaltaren 73:-12-28

"När jag försökte förstå detta, då tycktes det mig alltför svårt, till dess att jag gick in i Guds helgedom och insåg hur det går dem till slut.”
Psaltaren 73:16-17

Bibeln På Ett År:

1 Kungaboken 14-15
Lukas 22:21-46

 

 


Min hemstad upplevde den kallaste vintern på trettio år. Mina muskler värkte efter timmar av skottning i det konstanta snöandet. När jag slutligen gick in, efter vad som kändes som ett meningslöst arbete, möttes jag av en brasas värme när jag utmattad drog av mig stövlarna, en brasa där mina barn samlats runt. När jag kikade ut genom ett av mitt skyddade hems fönster, förändrades mitt perspektiv av vädret fullständigt. Istället för att se det som orsak till mer snöskottning, njöt jag av skönheten i de frostbitna trädgrenarna och hur snön klädde det färglösa landskapet i en vit skrud.

Jag ser en liknande, men mycket mer påträngande förändring hos Asaf i Psaltaren 73. Han börjar med klagan över hur världen verkar fungera, hur det dåliga verkar belönas. Han tvivlar på värdet i att vara annorlunda än massan och leva för det som är bra för andra (v. 13). Men när han kommer in i Guds helgedom, förändras hans synsätt (v.v. 16-17): han minns hur Gud kommer att ta itu med världen och dess problem på ett perfekt sätt och mer viktigt, att det är gott att vara på Guds sida (v. 28).

När vi ryser till av de tillsynes ändlösa problemen i vår värld, låt oss gå in Guds helgedom genom bön, så får vi en förändrad blick på tillvaron, att Hans domslut som är bättre än våra. Även om våra situationer inte förändras, så kan våra synsätt göra det.

—Kirsten Holmberg


Herre, jag erkänner att jag allt för fort blir frustrerad med hur saker och ting ter sig. Hjälp mig se på det som Du ser det.


GUD GER OSS RÄTT INSIKT.