Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2018Läs: 1 Johannes 4:13-16

"min själ och min kropp jublar mot levande Gud.”
Psaltaren 84:2

Bibeln På Ett År:

1 Kungaboken 12-13
Lukas 22:1-20

 

 


En dag var min dotter på besök med vårt ettåriga barnbarn. Jag var i färd med att lämna huset för att gå ett ärende, men så fort jag lämnat rummet, började mitt barnbarn gråta. Det hände två gånger och varje gång gick jag tillbaka och tillbringade en stund till med honom. Då jag för tredje gången gick mot dörren, började hans lilla läppar skälva igen. Vid detta, sade min dotter, ”Pappa, varför tar du inte honom med dig istället?”

Vilken farförälder skulle kunna berätta vad som hände efter detta. Jag tog med honom, eftersom jag älskar mitt barnbarn.

Hur härligt är det inte att veta att våra Gudslängtansfulla hjärtan också möts av kärlek. Bibeln försäkrar oss att vi kan ”känna den kärlek som Gud har till oss” (1 Joh. 4:16). Gud älskar oss inte för något vi gjort eller inte gjort. Hans kärlek är inte baserad på vår värdighet utan på Hans godhet och trofasthet. När världen vi lever i är kärlekslös och ovänlig, kan vi förtrösta på Guds bestående kärlek, vår källa till hopp och frid.

Vår himmelske Faders hjärta påvisas genom Hans gåva av Sin Son och Ande. Hur trösterikt är inte den försäkran att Gud älskar oss med en bestående kärlek! —James Bank


Kärleksfulle Herre, tack för Din omsorg för mig, påvisad genom korset. Herre, hjälp mig att lyda och älska Dig idag.


GUD LÄNGTAR EFTER ATT VI SKALL LÄNGTA EFTER HONOM.