Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2018Läs: Psaltaren 70

"Var stilla inför Herren och vänta på honom.”
Psaltaren 3:7

Bibeln På Ett År:

2 Samuelsboken 19-20
Lukas 18:1-23

 

 


Väntan på att fisken ska nappa eller att vinden ska lyfta draken eller väntan på fredag kväll … Alla väntar bara,” vilket barnboksförfattaren Dr. Seuss säger.

Mycket i våra liv handlar om väntan. Men Gud har aldrig bråttom—eller så kan vi uppleva det. ”Gud har Sin tid och dröjsmål,” vilket ett gammalt talesätt uttrycker det. Så vi väntar.

Att vänta är svårt. Vi rullar våra tummar, skruvar på våra fötter, kväver vårt gäspande, avger långa, djupa suckar och med frustration oroar oss. Varför måste jag leva med denna besvärliga person, tråkiga jobb, besvärande ovana, detta hälsoproblem som inte går bort? Varför märker vi inte av Gud?

Guds svar: ”Vänta en tid och se vad Jag kan göra.”

Väntan är en av livets bästa lärareför därigenom lär vi oss … ja, att vänta—vänta medan Gud arbetar i oss och för oss. Det är genom väntan som vi skaffar oss uthållighet, förmågan att förlita sig på Guds kärlek och godhet, även om vi upplever att det inte går som vi hade önskat (Ps. 70:6).

Men väntan är inte en långtråkig, sammanbiten uppgivenhet. Vi kan ”jubla och vara glada” medan vi väntar (v.5). Vi väntar med hopp med insikt om att Gud ger Sina svar i Sin tid—här på jorden eller senare. Gud har aldrig bråttom men Han agerar alltid i rätt tid. —David H. Roper


Herre, tack för Din kärleksfulla närvaro. Hjälp oss att med tålamod vänta och med tillit till Dig.


GUD ÄR MED OSS I VÅR VÄNTAN.