Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2018Läs: 2 Thessalonikerbrevet 3:16-18

"Må han som är fridens Herre ge er sin frid alltid och på allt sätt. Herren vare med er alla.”
2 Thessalonikerbrevet 3:16

Bibeln På Ett År:

2 Samuelsboken 16-18
Lukas 17:20-37

 

 


Grace är en mycket speciell kvinna. Ett ord kommer till mig då jag tänker på henne är frid. Den stilla och fridfulla minen hon har i stort sätt inte förändrats under de sex månader jag känt henne, trots att hennes man blev diagnostiserats med en sällsynt sjukdom och fick läggas in på sjukhus.

När jag frågade henne om hemligheten bakom hennes lugn sade hon, ”Det är ingen hemlighet, det är en person. Det är Jesus inom mig. Jag kan inte förklara friden som jag erfar mitt i all oro.”

Hemligheten bakom frid finns i vår relation med Jesus Kristus. Han är vår frid. Då Jesus är vår Frälsare och Herre, och vi blir mer lik Honom, så blir frid en verklighet. Sådant som sjukdom, ekonomiska problem eller faror kan vara det som är aktuellt, men frid försäkrar oss om att Gud håller oss i sin hand (Dan. 5:23), och vi kan förlita oss på att allt samverkar ”allt till det bästa” för dem som älskar Gud (Rom. 8:28)

Har vi erfarit denna frid som övergår allt förstånd. Är vi innerst inne övertygade om att Gud är i kontroll? Min önskan för oss alla idag återger aposteln Paulus: ”Må han som är fridens Herre ge er sin frid alltid och på allt sätt” (2 Tess. 3:16). —Keila Ochoa


Herre, tack för att Du ger oss Din frid. Jag ber för dem som inte erfarit Din frid än —Ber att de må ta emot den.


HOS JESUS FÅR DU FRID.