Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2018Läs: Matteus 10:29-31

"Herren är god mot alla och förbarmar sig över alla sina verk.”
Psaltaren 145:9

Bibeln På Ett År:

2 Samuelsboken 14-15
Lukas 17:1-19

 

 


När min chokladfärgade Golden retriever var tre år gammal tog jag honom till veterinären för sina injektioner och kontroll. När veterinären undersökte honom lade hon märke till en vit fläck på vänstra baktassen. Hon log och sade till honom, ”Det är där Gud höll dig då Han doppade dig i choklad.”

Jag kunde inte låta bli att le. Men hon hade omedvetet antytt en viktig punkt om att Gud är djupt intresserad av Sin skapelse.

Jesus säger till oss i Matteus 10:30: ”På er är till och med alla hårstrån räknade.” Gud är så fantastisk att Han obegränsat kan engagera Sig även i våra livs innersta behov. Inget är för litet för att Han känner till det, och inget är för trivialt för att lägga fram inför Honom. Han bryr Sig helt enkelt så mycket.

Gud skapade inte bara oss; Han upprätthåller oss och bevarar oss i varje situation. Det påstås ibland att ”djävulen finns i detaljerna.” Men det är långt bättre att förstå att Gud är i dem och övervakar även över det som vi inte uppmärksammat. Vilken trygghet att veta att vår vise och omsorgsfulle, Himmelske Fader håller oss—liksom hela skapelsen i övrigt—i Sina starka och kärleksfulla armar. —James Banks


Himmelske Fader, jag prisar Dig för Dina förmågor och Din skapelse. Hjälp mig att återge Din medkänsla genom att vårda Din skapelse.


GUD SER TILL ALLA VÅRA BEHOV.