Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2018Läs: Psaltaren 98

"Sjung för Herren en ny sång, ty han har gjort under.”
Psaltaren 98:1

Bibeln På Ett År:

1 Samuelsboken 27-29
Lukas 13:1-22

 

 


När jag var tretton år gammal krävde min skola att alla elever skulle ta fyra kreativa kurser såsom konst, körsång och träslöjd samt även familjeekonomi Vid min första körövning bad körledaren varje elev att komma till pianot för att individuellt få bedöma deras röster och att placera dem i kören efter deras röstläge. Då det var min tur vid pianot sjöng jag tonerna som hon spelade flera gånger om, men jag fick ingen placering. Utan i stället så skickade hon mig till ett annat rum för samtal om en annan lösning. Därefter ansåg jag att jag att inte skulle sjunga alls, att min röst inte skulle användas för sång.

Jag höll fast vid denna tanke i över tio år tills jag tidigt i mitt vuxna liv läste Psaltaren 98. Författaren inleder med en vädjan: ”Sjung för HERREN” (Ps. 98:1). Här är det inte frågan om hur bra våra röster är: Han gläds åt Sina barns tacksägelse– och lovprisningssånger. I stället ombeds vi att sjunga ty Han har gjort underbara saker (v.1).

Psalmisten pekar på två orsaker till för att glatt i vår sång och vår attityd prisa Gud: Hans Frälsning och Hans ständiga trofasthet. I Guds kör finns en plats för oss alla där vi kan framföra vår sång om vår tacksamhet för allt Han gjort för oss. —Kirsten Holmberg


Herre, Du har gjort stora ting i mitt liv. Även om min röst inte skulle höras som jag hade önskat så vet jag Du lyssnar till hjärtats röst.


GUD ÄLSKAR ATT LYSSNA PÅ SINA BARNS RÖSTER.