Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2018Läs: Markus 4:35-41

"Han vaknade och talade strängt till vinden och sade till sjön: ’Tig! Var tyst!’ Och vinden lade sig, och det blev alldeles lugnt.”
Markus 4:39

Bibeln På Ett År:

1 Samuelsboken 25-26
Lukas 12:32-59

 

 


Vinden tjöt, det åskade, vågorna slog. Jag trodde jag skulle dö. Mina farföräldrar och jag fiskade i en sjö, men vi befann där ute för länge . När solen höll på att gå ner slog en snabb våg in mot vår lilla båt. Min farfar bad mig sitta längst fram så att båten inte kantrade. Jag blev skräckslagen . Och på något sätt började jag att be. Jag var fjorton år gammal. Jag bad Gud om Hans försäkran och skydd. Stormen avtog inte, men vi nådde ändå land. Fram till denna dag vet jag inte av något annat tillfälle då jag erfarit Guds närvaro tydligare än denna kväll i stormen.

Jesus känner väl till problemet med stormar. I Markus 4:35-41, hade han bett Sina lärjungar att ta sig över en sjö som skulle utsättas för en storm. Denna storm skulle bli en prövning för dessa robusta fiskare. Även dessa trodde också att de skulle dö , men Jesus lugnade ner den hårda vinden vilket gav lärljungarna en starkare tro.

Jesus vill att vi på samma sätt att vi ska lita på Honom i våra stormar. Ibland stillar Han ”vinden och vågorna.” Ibland gör Han något annat lika mirakulöst: Han stillar våra hjärtan och hjälper oss att förlita oss på Honom. Han vill att vi ska vila i tron att Han har makt att kunna säga till stormen: ”Tig! Var tyst!” —Adam Holz


Fader i Himmelen, när stormar kommer in i våra liv, hjälp oss att inse att Du är i kontroll. Du rår över allt—även över våra stormar.


STORMAR KAN FÖRA OSS NÄRMRE TILL GUD.