Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2018Läs: 1 Korinthierbrevet 12:14-26

"Om en lem lider, så lider alla lemmarna med den. Och om en lem hedras, gläder sig alla lemmarna med den.”
1 Korinthierbrevet 12:26

Bibeln På Ett År:

1 Samuelsboken 22-24
Lukas 12:1-31

 

 


När en arbetskamrat sjukanmälde sig p g a svår smärta blev alla på kontoret bekymrade. Efter sjukhusbesöket och en hel dag för vila till sängs, återkom han till jobbet och visade oss orsaken till hans smärta—en njursten. Han hade bett läkaren att få stenen som en souvenir. Då jag såg stenen kände jag medlidande då jag mindes de gallstenar jag hade haft flera år tidigare. Smärtan var olidlig.

Är det inte förvånansvärt att något så litet kan orsaka kroppen så mycket vånda? Men på ett sätt som aposteln Paulus syftar på i 1 Korinthierbrevet 12:26: ”Om en lem lider, så lider alla lemmarna med den. Och om en lem hedras, gläder sig alla lemmarna med den." I hela kapitel 12 använde Paulus sig av metaforen att en kropp för att beskriva Kristna i världen. När Paulus sade, ”Gud har fogat samman kroppen” (v.24), så syftade han på hela Kristi ”kropp”—oss Kristna. Vi har alla förmågor och uppgifter. Men då vi tillhör samma kropp, om någon smärtar, så smärtar alla. När en Kristen broder/syster blir förföljd, sörjer eller får svårigheter, så lider vi som om vi alla upplevde smärtan.

Min medarbetares smärta tvingade honom att söka hjälp som hans kropp behövde. Inom Kristi kropp framkallar någons lidande medlidande och får oss till att reagera. Vi kanske ber, ger tröstande ord eller något annat som har en helande effekt. Så fungerar vår kropp tillsammans. —Linda Washington


Fader i Himmelen, ge de Dina som är förföljda eller smärtar, Din frid. Din familj är även min familj.


I KRISTUS KÄMPAR VI TILLSAMMANS.