Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2018Läs: 1 Thessalonikerbrevet 1:1-3

"Vi tackar alltid Gud för er alla när vi nämner er i våra böner”
1 Thessalonikerbrevet 1:2

Bibeln På Ett År:

1 Samuelsboken 19-21
Lukas 11:29-54

 

 


Min faster Kathy vårdade sin far (min farfar) i sitt hem under tio år. Hon lagade mat och städade åt honom så länge han kunde klara sig själv, men då hans hälsa försämrades blev hon även hans sjuksköterska.

Hennes tjänande är för oss ett exempel på vad Paulus som skrev till Församlingen i Tessalonika att han ”inför vår Gud och Fader tänker vi ständigt på er gärning i tron, ert arbete i kärleken och er uthållighet i hoppet till vår Herre Jesus Kristus” (1 Tess. 1:3).

Min faster tjänade p g a sin tro och kärlek. Hennes dagligen och ihärdiga omsorg berodde på hennes övertygelse om att Gud hade kallat henne för detta viktiga arbete. Hennes arbete kom av sin kärlek till Gud och hennes far. Hon uthärdade också med anledning på det hopp hon hade. Min farfar var en mycket vänlig man, men det var svårt att se honom tyna bort. Hon tillbringade mindre tid med familj och vänner och begränsade sina resor för att kunna vårda honom. Hon kunde uthärda p g a det hopp som Gud dagligen skulle inge henne utöver det hopp om Himmelen som min farfar hade.

Vare sig det rör sig om vård av anhörig, hjälpa en granne eller att ge din tid—var glad och betänkt att du går Guds ärende, det Han kallat dig till. Dina insatser kan bli vittnesbörd om tro, hopp och kärlek. —Lisa Samra


Herre, må jag idag och framgent ha ögon för att se andras behov och för Din vägledning om hur jag kan agera.


VI KRISTNA SKA VARA BEREDDA ATT BÄRA VARANDRAS BÖRDOR.