Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2018Läs: Filipperbrevet 4:10-20

"Jag kan leva enkelt och jag kan leva i överflöd. Med allt och med alla förhållanden är jag förtrogen. Jag kan vara mätt och jag kan vara hungrig, leva i överflöd och lida brist.”
Filipperbrevet 4:12

Bibeln På Ett År:

Rut 1-4
Lukas 8:1-25

 

 


På en mycket varm dag ville 8-årige Carmine McDaniel försäkra sig om att grannskapets brevbärare fick vätska och kunde få svalka. Så han lämnade en kylväska med sportdryck och vattenflaskor på deras altantrappa. Familjens säkerhetskamera dokumenterade brevbärarens reaktion: ”Oj, fantastiskt, vatten och Gatorade (sportdryck). Tack Gud. Tack!”

Carmines mamma säger, ”Carmine känner plikten att förse brevbäraren med en svalkande dryck, även om de inte är hemma.”

Denna berättelse värmer våra hjärtan, men den påminner oss också om Honom som kan se till alla våra behov såsom Paulus uttryckte det. Trots att Paulus befann sig i fängelse och var osäker på sin framtid, så uttryckte han glädje över de Kristna i Filippi för Gud hade sett till hans behov genom deras ekonomiska stöd till honom. Den Kristna Församlingen i Filippi var inte förmögen, men medlemmarna var givmilda och man gav till Paulus och andra från sin fattigdom (se 2 Kor. 8:1-4). Liksom Filipperna såg till Pauli behov så skulle Gud se till deras behov: ”Så skall min Gud, efter sin rikedom på ett härligt sätt i Kristus Jesus ge er allt vad ni behöver” (Fil. 4:19).

Gud skickar ofta ”vertikal” hjälp på ett ”horisontellt” sätt. Uttryckt på ett annat sätt, Han sänder oss hjälp genom andra. När vi förlitar oss på Honom för våra behov lär vi oss liksom Paulus gjorde, vad sann förnöjsamhet innebär (v.12-13). —Marvin Williams


Hur upplever du att Gud vill att du ska hjälpa andra?


GUDS FÖRRÅDSHUS ÄR OUTTÖMLIGT.