Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2018Läs:

Psaltaren 119:65-72
"Du är god och gör det goda, lär mig dina stadgar.”
Psaltaren 119:68

Bibeln På Ett År:
Domarboken 19-21
Lukas 7:31-50

 

 


En del människor tycker om bitter choklad och andra söt choklad. Forntidens Majafolk i Sydamerika njöt av chokladdryck och kryddade med chilipeppar. De tyckte om ”bittervattnet” som de kallade det. Långt senare introducerades drycken i Spanien men spanjorerna föredrog att den var söt, så de tillförde socker och honung för att kompensera det ursprungligt bittra.

Liksom choklad kan våra dagar lika väl vara bittra och söta. En 1600-tals fransk munk som hette Broder Lawrence skrev, ”Om vi förstod hur mycket [Gud] älskar oss skulle vi alltid vara lika beredda på att … från Hans hand ta emot både det bittra och söta.” Godta både det söta och bittra? Det är svårt! Vad är det Broder Lawrence talar om? Svaret finns i Guds karaktär. Psalmisten sade om Gud, ”Du är god och gör det goda, lär mig dina stadgar” (Ps. 119:68).

Majafolket gillade även bitter choklad för dess helande effekt och medicinska egenskaper. Bittra dagar är också av betydelse. De gör oss medvetna om våra svagheter och får oss till att vara mer beroende av Gud. Psalmisten skrev, ”Det gjorde mig gott att bli tillrättavisad, så att jag fick lära mig dina stadgar” (Ps. 119:71). Låt oss acceptera livet idag med dess olika ”smaker” med full medvetenhet om Guds godhet. Låt oss säga, ”Du gör gott mot din tjänare, HERRE, enligt ditt ord” (v.65). —Keila Ochoa


Fader, hjälp mig att se Din godhet, även då jag möter svåra tider.


GUD ÄR GOD!