Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2018Läs: Matteus 6:1-4

"Nej, när du ger en gåva, låt inte din vänstra hand veta vad den högra gör”
Matteus 6:3

Bibeln På Ett År:

Domarboken 16-18
Lukas 7:1-30

 

 


När jag utexaminerades från college var jag tvungen att hålla en strikt budget på endast ca 200 kr per vecka. En dag då jag ställde mig i kassakön hade jag en känsla av att de pengar jag hade kvar inte skulle räcka för det jag inhandlat. ”Avbryt när du kommit till 160 kr,” sade jag till kassörskan och jag kunde köpa allt jag valt utom en påse med paprika.

När jag skulle till att köra hem kom en man fram till bilen, ”Här är damens paprika,” sade han och räckte mig påsen. Innan jag hann tacka honom ordentligt hade han hunnit gå sin väg.

Med denna enkla välgärning i minnet känner jag fortfarande en viss värme i mitt hjärta och som påminner mig om Jesu ord i Matteus 6. I Sin kritik av dem som gjorde en stor affär av att de gett till de fattiga (v.2), så visade Jesus Sina lärjungar på ett annat sätt. I stället för att göra givandet till något som syftar till att visa på den egna generositeten, så förklarade Han att givandet ska ske så hemligt att den vänstra handen inte ska veta vad den högra ger (v.3).

Liksom en anonym persons vänlighet påminde mig, så ska givande inte handla om oss själva. Vi bör ge p g a vad vår generöse Fader i Himmelen så frikostigt har gett oss (2 Kor. 9:6-11). När vi lugnt och generöst så återspeglar vi vem Han är—och Gud får ta emot äran som endast Han förtjänar. —Monica Brands


Himmelske Fader, tack för Din generositet och kärlek. Led oss till att stilla och ödmjukt dela med oss till andra av det Du gett oss .


ATT GE GENERÖST ÅTERSPEGLAR GUDS GENEROSITET.