Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2018Läs: Jesaja 53:3-12

"Därför ... han utgav sitt liv i döden och blev räknad bland förbrytare, han som bar de mångas synd och trädde in i överträdarnas ställe.”
Jesaja 53:12

Bibeln På Ett År:

Domarboken 13-15
Lukas 6:27-49

 

 


Susannah Cibber blev på 1700-talet berömd som sångerska, men var lika berömd för sina äktenskapsproblem. Det var p g a detta, som när Händels Messias framfördes i april 1742 så var det många av åhörarna som inte kunde acceptera henne som en framstående solist.

Vid denna föreställnings inledning, sjöng Cibber om Messias som: ”var föraktad och övergiven av människor, en smärtornas man och förtrogen med lidande” (Jes. 53:3). Dessa ord gjorde sådant intryck på Pastor Patrick Dilany att han reste sig snabbt och sade, ”Kvinna, med anledning därav, må alla dina synder vara dig förlåtna.”

Kopplingen mellan Susannah Cibber och temat i Händels Messias är uppenbar. Jesus, Messias, ”var föraktad och övergiven” p g a synd. Profeten Jesaja sade, ”Genom sin kunskap förklarar min rättfärdige tjänare de många rättfärdiga, och deras skulder är det han som bär” (v.11).

Kopplingen mellan Messias och oss är lika uppenbar. Vare sig vi håller med den kritiskt dömande publiken, Susannah Cibber eller något där emellan, behöver vi alla ångra oss och ta emot Guds förlåtelse. Genom Jesu liv, död och uppståndelse kan vi försonas med Gud och bli ett Guds barn.

Genom detta—allt vad Jesus gjorde—blir alla våra synder förlåtna. —Tim Gustafson


Fader, vi behöver alla Din förlåtelse. Vi förundras över Din Son som behövde lida så mycket p g a vår synd. Tack för att Du i Jesus kom till oss för 2000 år sedan så att vi kan lära känna Dig nu som Dina barn.


”HALLELUJA! HERREN VÅR GUD, DEN ALLSMÄKTIGE, HAR BLIVIT KONUNG.”