Vårt Dagliga Bröd Januari - Mars 2018Läs: Matteus 27:27-31

"De … vred ihop en krona av törne och satte den på hans huvud”
Matteus 27:28-29

Bibeln På Ett År:

Domarboken 11-12
Lukas 6:1-26

 

 


Vi satt alla runt matbordet med en tandpetare i handen som skulle stickas in i en ring av skumplast. Vid våra kvällsmål under Påskveckan formade vi en törnetaggskrona – med varje tandpetare symboliserande något vi hade gjort den dagen för vilket vi var ledsna och ångrade – en skuld som Kristus tog på Sig. Denna tradition medförde att vi kväll efter kväll hur vi p g a vårt felande var skyldiga och behövde en Frälsare. Och hur Jesus befriade oss genom Sin död på korset.

Törnekronan som Jesus tvingades bära var en del av en grym lek från de romerska soldaternas sida innan de korsfäste Honom. De klädde Honom även i en kunglig mantel och gav Honom en stav som en sorts kungaspira med vilken de senare slog Honom. De hånade Honom genom att kalla Honom ”Judarnas Konung” (Matt.27:29), utan att förstå att deras handlande skulle senare vara ihågkommet i tusentals år. Han var ingen vanlig Kung. Han var konungarnas Konung vars död efterföljdes av Hans uppståndelse, som ger oss evigt liv.

På Påskdagens morgon, firar vi gåvan av förlåtelse och ett nytt liv genom att ”ersätta tandpetarna med blommor.” Vilken glädje vi kunde erfara då vi vet att Gud hade utplånat våra synder och befriat oss till ett evigt liv med Honom! —Amy Boucher Pye


Herre Jesus, det smärtar mig då jag tänker på all smärta och lidande Du fick utstå för att ge mig evigt liv. Tack för Din obeskrivligt stora kärlek.


TÖRNEKRONAN HAR BLIVIT EN LIVETS KRONA.