Vårt Dagliga Bröd Januari - Mars 2018Läs: Hebréerbrevet 10:1-10

"Se, jag har kommit för att göra din vilja.’ Så upphäver han det första för att fastställa det andra. Och i kraft av denna vilja är vi helgade genom att Jesu Kristi kropp blev offrad en gång för alla”
Hebréerbrevet 10:10

Bibeln På Ett År:

Domarboken 9-10
Lukas 5:17-39

 

 


Under Påskveckan erinrar vi oss de sista dagarna innan Jesus blev korsfäst. Vägen som Jesus med korset fick gå genom Jerusalem är känd som Via Dolorosa (Sorgens Väg). Men Hebréerbrevets författare såg att den väg som Jesus fick gå, var mer än en ”sorgens väg.” Lidandets väg som Jesus villigt gick mot Golgata orsakade ”den nya och levande väg som han har öppnat för oss” (Hebr. 10:20).

I århundraden hade Israels folk sökt tillträde till Gud genom djuroffer och genom att försöka hålla Lagen. Men Lagen var ”en skugga av det goda som kommer”, ”Ty det är omöjligt att tjurars och bockars blod skulle kunna utplåna synder” (Hebr. 10:1,4).

Jesu färd längs Via Dolorosa ledde till Hans död och uppståndelse. Tack vare Jesu offer, kan vi bli helgade (Heliga) när vi förlitar oss på Honom för våra synders förlåtelse. Även då vi inte kan hålla Lagen, så kan vi genom Jesus komma inför Gud Fader utan rädsla, säkra på att vi är varmt välkomna och älskade (v.10, 22).

Kristi väg längs Sorgens Väg ordnade därmed den enda vägen som ledde till Gud. —Amy Peterson


Tack Jesus för att Du var villig att gå Sorgens och Lidandets väg för att ge oss evigt liv med Dig.


DET BEHAGADE GUD ATT OFFRA SIN SON FÖR ATT GE OSS EVIGT LIV.