Vårt Dagliga Bröd Januari - Mars 2018Läs: Johannes 13:1-17

"Sedan hällde han vatten i ett fat och började tvätta lärjungarnas fötter och torka dem med linneduken som han hade bundit om sig ”
Johannes 13:5

Bibeln På Ett År:

Domarboken 7-8
Lukas 5:1-16

 

 


För många år sedan, under en fysiklektion, bad vår fysiklärare oss – utan att vi fick vända oss om – vilken färg bakre klassrumsväggen hade. Ingen av oss kunde, för vi hade inte noterat det.

I livet går ibland saker förbi oss helt enkelt beroende på att vi inte ta emot allt. Och ibland uppfattar vi inte saker som har omgett oss hela tiden.

Så var det för mig då jag nyligen läste berättelsen om hur Jesus tvättade lärjungarnas fötter. Berättelsen är välbekant, för den läses ofta i samband med Påskfirandet. Att vår Frälsare skulle böja Sig ner för att tvätta lärjungarnas fötter gör oss överväldigade. Under denna tidsperiod besparades även judiska tjänare denna uppgift (hade slavar för det) för det ansågs ovärdigt för dem. Men det jag inte tidigare lagt märke till var att Jesus, som både var människa och Gud, tvättade även Judas fötter. Fastän Han visste att Judas skulle förråda Honom som vi ser i Johannes 13:11, så ödmjukade Jesus Sig och tvättade Judas fötter.

Kärlek öst i ett kärl med vatten – kärlek som Han även visade till personen som skulle förråda Honom. När vi tänker på händelserna som skedde under denna vecka och som ledde till firandet av Hans uppståndelse, må vi också bli givna ödmjukhetens gåva till att kunna föra Jesu kärlek vidare till våra vänner, men även till dem som vi anser vara våra fiender. —Amy Boucher Pye


Herre Jesus, fyll mitt hjärta med din kärlek för att förmå mig att ”tvätta fötterna” förlåta, andra när de felat mig – till Din ära.


AV KÄRLEK GÖR JESUS OSS RENA MED SITT BLOD.