Vårt Dagliga Bröd Januari - Mars 2018Läs: Lukas 23:44-49

"Ge akt på detta och se: Kan någon plåga vara lik den plåga som drabbat mig, den som HERREN låtit mig lida på sin brinnande vredes dag? ”
Klagovisorna 1:12

Bibeln På Ett År:

Domarboken 4-6
Lukas 4:31-44

 

 


I sången ”Look At Him” (Se På Honom) beskriver den mexikanska kompositören, Rubén Sotelo vid korset. Han ber oss att se på Jesus under tystnad, för i verkligheten saknar man ord inför den enorma kärlek Jesus förverkligar vid korset. I vår tro kan vi föreställa oss scenen som Evangelierna beskriver. Vi kan föreställa oss korset, blodet, spikarna och kanske bara ana oss till smärtan.

När Jesus tog Sitt sista andetag fanns där folk som ”hade samlats för att se på, och de slog sig för bröstet när de såg vad som skedde och vände hem igen” (Luk. 23:48). Andra ”hade stått på avstånd och sett detta” (v.49). De såg på i tystnad. Endast en yttrade sig, en officer ”som såg det som hände, prisade Gud och sade: ”Den mannen var verkligen rättfärdig.” (v.47).

Många sånger och dikter har skrivits för att beskriva denna enorma kärlek. Många år tidigare skrev Jeremia om Jerusalems smärta efter dess förstörelse. ”Betyder det ingenting för alla er som går vägen förbi? Ge akt på detta och se: Kan någon plåga vara lik den plåga som drabbat mig, den som HERREN låtit mig lida på sin brinnande vredes dag?” (Klag. 1:12). Han bad folket att se sig omkring, han trodde att det inte fanns något större lidande än Jerusalems lidande. Finns det större lidande än Jesu lidande?

Alla av oss går förbi korset. Kommer vi att se Hans kärlek? Då ord och dikter inte är tillräckligt för att uttrycka vår tacksamhet och beskriva Guds kärlek, låt oss denna Påsk anslå tid för att begrunda Jesu död och i våra hjärtans stillhet må vi uttrycka vår djupaste hängivenhet. —Keila Ochoa


SE PÅ KORSET DÄR JESUS DOG FÖR DIG – PRISAD VARE HANS NAMN.