Vårt Dagliga Bröd Januari - Mars 2018Läs: Markus 4:26-29
"Varken den som planterar eller den som vattnar betyder därför något, utan endast den som ger växten, och det är Gud.”

1 Korinthierbrevet 3:7

Bibeln På Ett År:
Domarboken 1-3

Lukas 4:1-30

 


En dag lade jag oväntat märke till en gul färgklick till höger om vår garageuppfart. Sex stjälkar med höga blommande Påskliljor var inklämda mellan två stora stenar. Eftersom jag inte planterat, gött eller avsiktligt vattnat lökarna, så kunde jag inte förstå hur eller varför dessa blommor hade skjutit upp i vår trädgård.

Jesus illustrerade ett mysterium om andlig tillväxt i liknelsen om det växande fröet. Han jämförde Guds Rike med en lantbrukare som sådde frö. (Mark. 4:26). Den som sådde fröna må ha förberett jorden så gott han kunde, men Jesus sade att fröna skulle gro vare sig mannen sov eller var vaken eller förstod växtprocessen (v.27-28). Lantbrukaren skulle dra fördel från skörden (v.29), även om resultatet inte berodde på vad han hade gjort eller hans förståelse av arbetet som utförts i jorden.

Frönas mognande i Jesu liknelse liksom mina blommande Påskliljor skedde enligt Guds tidsplan och förmåga att få saker till att växa. Vare sig vi tänker på vår egen andliga tillväxt eller Guds plan för Sin Församlings tillväxt tills Jesu återkomst för Församlingen så är inte Guds mystiska sätt beroende på våra förmågor eller förståelse av det Han utför. Ändå så inbjuder Gud oss till att lära känna och tjäna Honom och prisa Honom som ger tillväxt för att också skörda den andliga tillväxt som Han odlat fram i oss.

—Xochitl Dixon


Herre, tack för att Du låter oss växa andligt för att bli i likhet med Din Son.


GUD TILLHÖR ÄRAN FÖR VÅR FRÄLSNING OCH ANDLIGA TILLVÄXT.