Vårt Dagliga Bröd Januari - Mars 2018Läs: Lukas 12:22-34

"Se till att ni aktar er för allt slags girighet, ty en människas liv består inte i att hon har överflöd på ägodelar.””

Lukas 12:15

Bibeln På Ett År:
Josua 22-24
Lukas 3

 

 


Senaste tiden då jag har läst och gått igenom rådgivande böcker inom ekonomi, så har jag märkt en intressant trend. Då de flesta av författarna har goda råd att ge så påstår många att den främsta orsaken till att dra ner på kostnaderna är för att senare kunna leva som miljonärer. Men en bok erbjöd ett helt annat och bättre alternativ genom att påstå att leva enkelt är nödvändigt för att kunna leva ett rikt liv. Om du behöver mer eller gillar saker för att finna glädje så föreslog boken ”Så har du förlorat den verkliga betydelsen av livet.”

Dessa tänkvärda ord påminde mig om hur Jesus svarade en man som begärde att Jesus skulle övertala hans bror att ge honom sin del av ett arv. I stället för att sympatisera med honom avbröt Han honom varvid Han bestämt ”sade till honom: ”Människa, vem har satt mig till skiljedomare mellan er?’ ”Sedan sade Han till dem: ”Se till att ni aktar er för allt slags girighet, ty en människas liv består inte i att hon har överflöd på ägodelar” (Luk. 12:14-15). Han beskrev sedan en rik mans planer till att förvara sin skörd för att sedan njuta ett lyxigt liv – första århundradets ”pensionsplanering” – med en avskräckande avslutning. Hans rikedom kom inte till någon nytta för honom, eftersom han dog den natten (v.16-20).

Även om vi är skyldiga att använda våra resurser förnuftigt så påminner Jesu ord om att vi även ska kolla våra motivation. Våra hjärtan ska vara inriktade på att söka Guds Rike – att känna Honom och att tjäna andra – inte med egoistiska avsikter (v.29-31).

—Monica Brands


VI KAN HÄR OCH NU ERFARA ETT RIKT LIV I GUDS RIKE.