Vårt Dagliga Bröd Januari - Mars 2018Läs: Lukas 19:28-40

"Välsignad är han som kommer, konungen, i Herrens namn! Frid i himlen och ära i höjden ”
Lukas 19:38

Bibeln På Ett År:

Josua 19-21
Lukas 2:25-52

 

 


Föreställ dig stående bredvid åskådare vid en grusväg. Damen bakom dig står på tårna för att se efter vem det är som kommer. På avstånd ser du en man komma ridande på en åsna. Då Han närmar Sig lägger folket ut sina mantlar längs vägen. Plötsligt hör du ett träd bakom dig knaka. En man håller på att kapa palmkvistar och brer ut dom på vägen framför åsnan.

Jesu följeslagare ärade Honom vördnadsfullt då Han red in i Jerusalem, några dagar innan korsfästelsen. Folkmassan jublade och prisade Gud ”för alla de kraftgärningar som de hade sett” (Luk. 19:37). Jesu tillgivna personer stod runt omkring Honom och ropade ut, ”Välsignad är han som kommer, konungen, i Herrens namn! Frid i himlen och ära i höjden!” (v.38). Deras entusiasm gjorde intryck på Jerusalems befolkning. När Jesus sedan anlände var folket oroliga och frågade ”Vem är han?” (Matt. 21:10).

Människor är även idag fundersamma över Jesus. Även om vi inte på samma sätt kan bana väg för Honom eller personligt ära Honom genom att ropa ut lovprisningar, så kan vi berätta om allt det fantastiska Han gjort, hjälpa nödlidande och vara beredd på att svara på åskådarnas fråga ”Vem är Jesus?” —Jennifer Benson Schuldt


Herre, hjälp mig att både med ord och handling visa andra på vem Du är så att de kan erfara Din enorma kärlek.


VI ÄRAR GUDS NAMN NÄR VI LEVER SOM HANS BARN.