Vårt Dagliga Bröd Januari - Mars 2018Läs: 2 Timotheosbrevet 3:10-17
"Hela Skriften är utandad av Gud och nyttig till undervisning, till bestraffning, till upprättelse och till fostran i rättfärdighet,”

2 Timotheosbrevet 3:16

Bibeln På Ett År:
Josua 16-18

Lukas 2:1-24

 


Mina försök att laga saker i huset leder ofta till att jag måste betala någon för att åtgärda skadan jag orsakat, då jag försökte laga det ursprungliga problemet. Men nyligen förmådde jag laga en hushållsapparat genom att följa en video på YouTube, där en person steg för steg demonstrerade hur man skulle göra.

Paulus var ett fint exempel för sin skyddsling som reste tillsammans med honom och fick därmed erfara hans handlande. I Roms fängelse skrev Paulus, ”Men du har följt mig i lära och liv, i föresats och tro, i tålamod, kärlek och uthållighet, under de förföljelser och lidanden som drabbade mig i Antiokia, Ikonium och Lystra. Vilka förföljelser har jag inte fått utstå, och hur alla har Herren räddat mig” (2 Tim. 3:10-11). Dessutom uppmanade han Timoteus ”Men håll fast vid det som du har lärt dig och blivit överbevisad om. Du vet av vilka du har lärt det, och du känner från barndomen de heliga Skrifterna som kan göra dig vis, så att du blir frälst genom tron i Kristus Jesus” (v.14-15).

Pauli liv återspeglar behovet av att vi måste bygga våra liv på den fasta grunden av Guds Ord. Han påminde Timoteus att Bibeln är det kraftfulla, av Gud givna källan för det vi behöver för att undervisa och demonstrera för andra som vill bli en Jesu efterföljare, det vi själva lärt oss.När vi tackar Herren för de människor som hjälpte oss växa i vår tro, så leds vi till att följa deras sätt att leva efter Sanningen, i det att vi själva sedan undervisar och uppmuntrar andra. Det är kraften bakom om hur vi lever.

—David McCasland


VI HAR KALLATS TILL ATT LEVA UT GUDS ORD.