Vårt Dagliga Bröd Januari - Mars 2018Läs: Jesaja 25:1-9

"Herre, du är min Gud! Jag vill upphöja dig, jag vill prisa ditt namn, för du gör underbara ting, dina rådslut från fordom utför du med trofasthet och sanning.”
Jesaja 25:1

Bibeln På Ett År:

Josua 13-15
Lukas 1:57-80

 

 


Alltsedan hon fick cancer för flera år sedan har Ruth varit oförmögen att kunna äta, dricka, inte ens kunna svälja ordentligt. Hon har även förlorat en hel del av sin fysiska styrka, genomgått flera operationer och behandlingar som har medfört att hon endast är en skugga av vad hon varit.

Trots allt detta förmår Ruth att kunna prisa Herren, hennes tro förblir stark och hennes glädje smittar av sig. Hon förlitar sig dagligen på Gud och håller fast vid hoppet om att en dag helt tillfriskna. Hon ber om ett helande och är helt säker på att Gud förr eller senare kommer att svara. Vilken fantastisk tro.

Ruth förklarade att det som gör henne stark är den trygga insikten att Gud inte bara fullföljer Sina löften i Sin tid, men kommer också att upprätthålla henne tills Hans plan förverkligats. Detta är samma hopp som Guds folk hade då de väntade på att Han skulle fullfölja Sina planer (Jes. 25:1), befria dem från sina fiender (v.2), torka bort deras tårar, skam och ”göra döden om intet” (v.8). Under tiden ger Gud Sitt folk en tillflykt och skydd (v.4) i väntan, Han tröstade dem vid deras prövningar, gav dem styrka för att kunna uthärda och gav dem försäkran om att Han alltid skulle vara hos dem.

Detta är det dubbla löftet som vi fått—hopp om befrielse plus försörjning genom Hans kraft och skydd hela livet. —Leslie Koh


Tack Herre för Din underbara gåva av hopp. Du har lovat att rädda mig och att vara hos mig varje dag livet igenom.


TILLIT TILL GUD GÖR OM INTET ALL RÄDSLA.