Vårt Dagliga Bröd Januari - Mars 2018Läs: Romarbrevet 8:28-31
"när också ni hjälper oss genom er förbön. Så kommer många människor att tacka Gud för oss, för den nåd vi fått.”

1 Korinthierbrevet 1:11

Bibeln På Ett År:
5 Mosebok 23-25
Markus 14:1-26

 

 


Jag förstod inte att bön kunde vara en ”gåva” förrän min bror blev sjuk och alla bad för honom. Jag kan inte uttrycka vilken tröst era böner var för mig och min bror!”

Laura hade tårar i ögonen när hon tackade mig för Församlingens böner för sin bror som hade fått en cancerdiagnos. Hon fortsatte, ”Era böner har styrkt honom i denna svåra tid och har varit en uppmuntran för hela vår familj.”

Ett av de bästa sätten att älska andra är att be för dem. Jesus är vårt allra bästa exemplet för detta. Nya Testamentet talar om hur Jesus bad för andra vid många tillfällen och visar oss att Han fortsätter att vända Sig till Fadern till förmån för oss. Romarbrevet 8:34 säger att Han ”sitter på Guds högra sida och ber för oss” Även efter att ha visat en sådan osjälvisk kärlek på korset, så har Jesus, vår uppståndne och till Himmelen återvände Frälsare, fortsatt att ha omsorg om oss genom att be för oss—även i denna stund.

Runt omkring oss finns människor som behöver förbön och att vi följer Jesu exempel och visar vår kärlek till dem, bl.a. genom att be för dem, och därmed visa på Guds hjälp i det att Han träder in i deras liv. Vi kan be Gud hjälpa oss att be för dem, vilket Han kommer att göra. Må vår kärleksfulle Herre ge oss kraft till att vara generösa med att be för andra idag. —James Banks


Tack Herre Jesus för att Du ber för mig. Hjälp att tjäna Dig och andra genom att troget be idag.


HJÄLP OSS ATT VARA GENERÖS MOT ANDRA GENOM ATT BE FÖR DEM.