Vårt Dagliga Bröd Januari - Mars 2018Läs: Hebréerbrevet 10:19-25

"Låt oss ge akt på varandra och uppmuntra varandra till kärlek och goda gärningar ”
Hebréerbrevet 10:24

Bibeln På Ett År:

5 Mosebok 20-22
Markus 13:21-37

 

 


Varför betalar fem miljoner människor pengar för att springa flera kilometer över en hinderbana där de måste klättra över vertikala väggar, slita ut sig genom lera och klättra upp inuti en vertikal cylinder med vatten som forsar ner över dem? En del ser det som en personlig utmaning för att testa sin uthållighet och rädsla. För andra så lockas man av teamwork där tävlanden hjälper och stöder varann. En person kallade det ”barmhärtighetszon” där människor hjälper varann att komma i mål (Stephanie Kanowitz—Washington Post).

Bibeln uppmanar oss att som modell söka ha teamwork när vi utövar vår Kristna tro. ”Låt oss ge akt på varandra och uppmuntra varandra till kärlek och goda gärningar. Låt oss inte överge våra egna sammankomster, som en del har för vana, utan uppmuntra varandra, detta så mycket mer som ni ser att dagen närmar sig” (Hebr. 10:24-25).

Vårt mål ska inte vara att komma ”först” i vår kamp i tron, utan att på olika sätt uppmuntra varandra genom att vara ett bra föredöme och samtidigt ge en hjälpande hand.

Dagen kommer när vi kommer att avsluta vår tid nu på jorden. Till dess låt oss sporra varandra till att vara redo hjälpa och att varje dag kämpa tillsammans.—David McCasland


Himmelske Fader, ge oss ögon att se och styrka till att hjälpa varann i vår dagliga kamp i vardagen.


VI KÄMPAR TILLSAMMANS I DET HERREN HAR LAGT FRAM FÖR OSS.