Vårt Dagliga Bröd Januari - Mars 2018Läs: Habackuk 3:17-19

"Men jag vill jubla i Herren och glädja mig i min frälsnings Gud.”
Habackuk 3:18

Bibeln På Ett År:

5 Mosebok 17-19
Markus 13:1-20

 

 


Med en dragning åt det pessimistiska hållet, så tror jag att slutet blir när jag är snabb att dra negativa slutsatser om hur situationer i mitt liv kommer att bli. Om jag i mina strävan kan att utföra ett arbete och blir motarbetad så blir jag lätt övertygad om att jag inte heller kommer att klara av mina andra projekt —även då de inte har något samband med varann. Och ve mig, jag är ingen bra mor som inte kan göra något rätt. Misslyckanden i det ena påverkar mina känslor inom det mesta.

Det är lätt för mig att föreställa mig hur profeten Habackuk kan ha reagerat över vad Gud hade visat honom. Han hade verklig orsak för sin förtvivlan efter ha fått besked om de annalkande problemen för Guds folk. Långa och mödosamma år väntade dem. Det såg verkligen dystert ut: ingen frukt, inget kött och dåligt ställt för djuren. Hans ord gör mig pessimistisk och hopplöshet tills han genom tre bokstäver (Men—trotts det) får mig att vakna till: ”Men jag vill jubla i Herren och glädja mig i min frälsnings Gud” (Hab. 3:18). Trots alla problem var han förväntansfull. Habackuk fann orsaker till att han skulle glädjas, helt enkelt beroende på vem Gud är. Då vi har lätt för oss att överdriva våra problem så fick Habackuk verkligen erfara svåra problem. Om han kunde samla sig till att under dessa omständigheter lovprisa Gud, så borde vi göra det också. När vi känner förtvivlan och är nertyngda av våra problem kan vi vända oss till Gud som lyfter oss upp.—Kirsten Holmberg

—Kersten Holmberg


Herre, Du är Den som bereder mig glädje. Hjälp mig att hålla blicken på Dig då mina omständigheter är smärtsamma och svåra.


MITT I VÅR FÖRTVIVLAN KAN GUD GE OSS GLÄDJE.