Vårt Dagliga Bröd Januari - Mars 2018Läs: Psaltaren 16:6-11

"Du lär mig livets väg. Inför ditt ansikte mättas jag av glädje, av ljuvlighet på din högra sida för evigt.”
Psaltaren 16:11

Bibeln På Ett År:

4 Mosebok 31-33
Markus 9:1-29

 

 


Men vad har jag gjort?” Det skulle ha varit en i mitt livs största fantastiska upplevelse?” Det blev i stället en av de mest ensamma. Jag hade precis fått mitt första riktiga jobb efter college, i en stad flera mil från där jag växte upp. Men tjusningen av detta första steg avtog snabbt. Jag hade en liten lägenhet. Inga möbler. Jag kände inte till staden. Jag kände ingen. Arbetet var intressant, men ensamheten var förkrossande.

En kväll då jag satt hemma med min rygg vänd mot väggen, så öppnade jag Bibeln och fick upp Psaltaren 16 där vers 11 där det står att Gud vill fylla oss. Jag bad då, ”Herre, jag trodde att detta jobb var det rätta för mig. Men jag känner mig så ensam. Fyll mig Herre med din ande så att jag kan känna Din närhet.” Jag bad olika versioner på denna vädjande bön i flera veckor. En del kvällar kändes min ensamhet var mindre och fick erfara Guds närhet mer påtagligt. Andra kvällar kände jag mig obehagligt isolerad.

Men genom att jag kväll efter kväll återvände till tryggheten av denna vers så lät Gud fördjupa min tro. Jag fick erfara Hans trofasthet på ett sätt jag ej erfarit. Jag lärde mig att mitt jobb var att ge mig helt till Honom och i ödmjukhet låta Hans Ande fylla mig—vilket är Hans vilja. —Adam Holz


Herre, ibland kan vi känna oss helt tomma. Men Du har visat oss livets väg. Du vill att vi helt ska förtrösta oss på Dig . Hjälp oss att tro på Dina löften, även då vi misströstar.


FÖRANKRA DITT HJÄRTA I KRISTUS, VÅR GUD.